Czasami chcesz po prostu, aby Twoje jedzenie dobrze smakowało. Nie dbasz o czynnik odżywczy. Po prostu chcesz, żeby coś poprawiło Ci humor, pocieszyło Cię lub po prostu sprawiło Ci przyjemność... A co jeśli powiem Ci, że możesz mieć ciastko i zjeść je również? Mam wiele przepisów, które pasują do tego rachunku już, ale myślę, że ten tutaj po prostu bierze ciasto (hmmm, ciasto, znowu? Może to być, że miałem słodycze na mojej głowie ostatnio?). Po pierwsze, jest SUPER łatwy do zrobienia. Zajmie Ci to najwyżej kilka minut, przysięgam! Po drugie, smakuje naprawdę rewelacyjnie! Prawdopodobnie nawet lepiej niż większość soft serve, które można dostać w lodziarni. To jest po prostu BURSTING z smaku. Przeciążenie malinami i czekoladą po prostu eksploduje w twoich ustach. A co do banana... zaraz, jakiego banana? Czy tam naprawdę jest banan? Nieeee, musisz się mylić. Tam nie może być banana. Jest pan pewien? Bo ja go w ogóle nie czuję! Aha, i konsystencja. TEKSTURA!!! Gładka, kremowa, SILKY! Dreeeaaaaaamy... Co, nadal czytasz? Nadal nie jesteś przekonany? Dobrze, pozwólcie, że przejdę dalej... Syrop? Pewnie syrop nie może być zdrowy? Cóż... lepiej w to uwierz! Nawet ten super czekoladowy, super słodki i szalenie pyszny syrop jest dla ciebie dobry!
DOBRY DLA CIEBIE, MÓWIĘ CI! Więc polej go i polej grubo! Nie musisz nawet czuć się winny. Dalej... zaufaj mi. POUR!!! Co to jest, pytasz? Fakty żywieniowe? Nutri... co? A, tak. To też jest trochę tego... ale nie będę tego psuć. Nie teraz... Po prostu ciesz się chwilą.
Zrób dobrze swojemu umysłowi i ciału i zatrać się w jednym z tych maleństw. Możesz sprawdzić statystyki później...
Czas przygotowania: 10 minut Porcje: 1 Składniki1 filiżanka mrożonych malin½ mrożonego banana2 łyżki ciemnego kakao w proszku1 gałka waniliowej serwatki Protein Powder¼ filiżanki beztłuszczowego zwykłego greckiego jogurtupinch cinnamonSyrup2 łyżki kakao w proszku1 łyżka miodu4 łyżki pasteryzowanych białek jaj InstrukcjeZacznij od zrobienia syropu, mieszając białka jaj, miód i ciemne kakao w proszku, aż do uzyskania gładkiej i jedwabistej konsystencji. Zachowaj. Dodaj wszystkie składniki na soft serve do mini blendera lub robota kuchennego i przetwarzaj na pulsie, aż wszystkie składniki połączą się w kremową, senną, gładką, półmrożoną miksturę. Możliwe, że będziesz musiał zatrzymać się kilka razy i zeskrobać boki, aby ponownie rozpocząć pracę.
Po osiągnięciu pożądanej konsystencji, przelej do szklanki lub miseczki i udekoruj świeżymi malinami, listkami bazylii, niesłodzonym startym kokosem, zwykłym greckim jogurtem lub czymkolwiek innym, co podkręci Twoją wyobraźnię. Polej połowę sosu czekoladowego na swoje "lody" i ciesz się! Wartości odżywczeKalorie: 340kcal, Węglowodany: 44g, Białko: 44g, Tłuszcz: 5g, Tłuszcz nasycony: 3g, Cholesterol: 65mg, Sód: 205mg, Potas: 941mg, Błonnik: 15g, Cukier: 17g, Witamina C: 37mg, Wapń: 278mg, Żelazo: 4mgPrzebieg: PrzekąskaKuchnia: Amerykańska Autor: Sonia! The Healthy Foodie Jeśli wypróbowałeś ten przepis, proszę poświęć minutę, aby ocenić przepis i daj mi znać, jak poszło dla Ciebie w komentarzach poniżej.
Zostaw komentarz