Domowej roboty pieczone chipsy Tortilla Chips

25 sierpnia 2021 Przepisy

Skocz do przepisuWystarczą

tylko trzy składniki, aby przygotować domową porcję pieczonych chipsów tortilla. Są o wiele bardziej chrupiące i smaczniejsze niż te z torebki!

Chipsy są podstawą w naszym domu. Prawdopodobnie nie tego spodziewaliście się po dietetyku.

Przyzwoita ilość salsy i domowej roboty guacamole

jest zjadana u nas co tydzień, a kukurydziane chipsy tortilla to system dostaw.

Nie wiem, dlaczego nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić własne pieczone chipsy tortilla. A jednak nie przyszło, dopóki nie mieliśmy porcji świeżego, domowego guacu... i żadnych chipsów. Mieliśmy za to w lodówce torbę kukurydzianych tortilli.

You might also like: Jak zrobić bezbłędny popcorn w kuchence

Teraz kupione w sklepie chipsy wydają się nietrwałe i nieadekwatne w porównaniu z tymi obfitymi, chrupiącymi klockami. Dzieci też je lubią!

Wariacje: Przed pieczeniem posmaruj kliny tortilli połączeniem oliwy z oliwek i świeżego soku z limonki. Możesz też posypać je moją domową mieszanką łagodnych przypraw do taco.

Continue to Content

Domowej roboty pieczone chipsy z tortilli

Plon: 40 chipsów Prep Time: 5 minut Czas gotowania: 8 minut Total Time: 13 minut

Wszystko czego potrzebujesz to trzy składniki, aby przygotować domową porcję pieczonych chipsów tortilla. Są o wiele bardziej chrupiące i smaczniejsze niż te z torebki!

Drukuj

Składniki

  • 5 małych tortilli kukurydzianych
  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli koszernej

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
  2. Posmaruj obie strony każdej tortilli oliwą z oliwek i ułóż na stosie, a następnie przetnij stos (tak, abyś kroił wszystkie tortille jednocześnie), krojąc każdą na 8 klinów.
  3. Rozłóż kliny w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
  4. Posyp solą koszerną po jednej stronie klinów.
  5. Piec przez 8-10 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości.
  6. Wyłóż talerz papierowym ręcznikiem i przenieś na niego chipsy, aby ostygły. Podawaj natychmiast lub przechowuj w szczelnym pojemniku po ostygnięciu.
Informacje żywieniowe:
Plon:8 porcji Wielkość porcji:5 chipsów
Ilość na porcję: Kalorie:48TotalFat: 2gTłuszcz nasycony:0gTransFat:0gTłuszcznienasycony:2gCholesterol:0mgSód:139mgWęglowodany:7gFiber:1gSugar:0gProtein:1g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Łatwe domowe chipsy z pieczonej tortilli

Kliknij, aby Tweetnąć


25 sierpnia 2021 Przepisy

0 Komentarze