tylko trzy składniki, aby przygotować domową porcję pieczonych chipsów tortilla. Są o wiele bardziej chrupiące i smaczniejsze niż te z torebki!
Chipsy są podstawą w naszym domu. Prawdopodobnie nie tego spodziewaliście się po dietetyku.
Przyzwoita ilość salsy i domowej roboty guacamole
jest zjadana u nas co tydzień, a kukurydziane chipsy tortilla to system dostaw.Nie wiem, dlaczego nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić własne pieczone chipsy tortilla. A jednak nie przyszło, dopóki nie mieliśmy porcji świeżego, domowego guacu... i żadnych chipsów. Mieliśmy za to w lodówce torbę kukurydzianych tortilli.
You might also like: Jak zrobić bezbłędny popcorn w kuchence |
Teraz kupione w sklepie chipsy wydają się nietrwałe i nieadekwatne w porównaniu z tymi obfitymi, chrupiącymi klockami. Dzieci też je lubią!
Wariacje: Przed pieczeniem posmaruj kliny tortilli połączeniem oliwy z oliwek i świeżego soku z limonki. Możesz też posypać je moją domową mieszanką łagodnych przypraw do taco.
Continue to ContentDomowej roboty pieczone chipsy z tortilli
Plon: 40 chipsów Prep Time: 5 minut Czas gotowania: 8 minut Total Time: 13 minutWszystko czego potrzebujesz to trzy składniki, aby przygotować domową porcję pieczonych chipsów tortilla. Są o wiele bardziej chrupiące i smaczniejsze niż te z torebki!
DrukujSkładniki
- 5 małych tortilli kukurydzianych
- 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli koszernej
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
- Posmaruj obie strony każdej tortilli oliwą z oliwek i ułóż na stosie, a następnie przetnij stos (tak, abyś kroił wszystkie tortille jednocześnie), krojąc każdą na 8 klinów.
- Rozłóż kliny w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
- Posyp solą koszerną po jednej stronie klinów.
- Piec przez 8-10 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości.
- Wyłóż talerz papierowym ręcznikiem i przenieś na niego chipsy, aby ostygły. Podawaj natychmiast lub przechowuj w szczelnym pojemniku po ostygnięciu.
Informacje żywieniowe:
Plon:8 porcji Wielkość porcji:5 chipsówIlość na porcję: Kalorie:48TotalFat: 2gTłuszcz nasycony:0gTransFat:0gTłuszcznienasycony:2gCholesterol:0mgSód:139mgWęglowodany:7gFiber:1gSugar:0gProtein:1g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Łatwe domowe chipsy z pieczonej tortilli
Kliknij, aby Tweetnąć
Zostaw komentarz