W ciągu najbliższych kilku dni na THF pojawi się sporo smakołyków... Właściwie możecie się spodziewać, że będzie się tu działo "wszystko-zabawne-wszystko-tydzień-i-poza". Będzie czekolada, czekolada i jeszcze więcej czekolady. Hej, Boże Narodzenie jest przecież tylko kilka dni drogi stąd, prawda? Nie mówię, że powinieneś żywić się wyłącznie czekoladą i słodyczami przez cały czas, ponieważ są Święta, ALE! Ponieważ są to Święta, są szanse, że będziesz cieszyć się małym smakołykiem lub dwoma tu i tam, i będziesz szukać różnych smakołyków w domu, aby dać swoim przyjaciołom i bliskim. Prawda? Prawda! A jeśli masz zamiar to zrobić, może równie dobrze zachować to czyste.
Racja. W tym duchu, byłem ostatnio zajęty p.r.e.t.t.y! Wszystko w imię pomagania wam, oczywiście! Nie czerpałem z tego żadnej przyjemności, obiecuję! No dobra, może tylko trochę... Stworzyłam wszelkiego rodzaju smakołyki, którymi chciałam się z Wami podzielić, wszystkie wolne od rafinowanego cukru, oczywiście, ale również wypełnione tak dużą ilością pożywnych produktów, jak tylko mogłam. Oczywiście, jeśli śledzisz mnie na Facebooku lub Instagramie, to w pewnym sensie już o tym wiesz... 'bo przecież widziałeś już te zajawki, prawda? ???? Na początek zrobiłam ten pyszny Dark Chocolate Bark, który jest zrobiony w 100% z naturalnej pasty kakaowej, osłodzony odrobiną miodu i super ładny, smaczny i chrupiący dzięki dodatkowi prażonych migdałów, surowych pistacji i jagód goji. Nie ma tam NIC, co nie jest dla Ciebie dobre. Ale nikt nie musi o tym wiedzieć, prawda? I jakby tego było mało, jest jeszcze dodatkowy bonus: nic nie może być łatwiejsze do zrobienia niż ten bardzo świąteczny i nieodparcie wyglądający smakołyk, a jednak wydaje się, że opanowanie tej sztuki wymaga niemalże certyfikatu w high chocolaterie. Twoi znajomi pomyślą, że musiałeś spędzić wiele godzin w kuchni, aby powołać to dziecko do życia. Nic bardziej mylnego, ale przecież nikt nie musi o tym wiedzieć, prawda? Pozwól, że pokażę Ci, jak łatwo i szybko powstaje ta kora. Jest tak prosta, że nawet dziecko mogłoby ją zrobić. Przysięgam!
Rozpuść pastę z kakao, wymieszaj z miodem, olejem kokosowym, a następnie dodaj jagody i orzechy. Wylej to na blachę do pieczenia, która wcześniej została wyłożona papierem pergaminowym. Wrzuć do lodówki na kilka minut, skrop wszystko odrobiną roztopionej czekolady i połam na kawałki o nierównych kształtach i rozmiarach. To jest właśnie piękno kory! Umieść w ładnej miseczce i podaj swoim gościom Lub włóż do ładnego pojemnika i przynieś komuś, kogo kochasz jako prezent! Wystarczająco łatwe dla Ciebie? Ja też tak myślałam. Najtrudniejszą częścią, tak naprawdę, jest rozdanie jej i nie zjedzenie całej! Print Recipe Rate this Recipe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #9e925e; }0 from 0 votes Paleo Dark Chocolate Bark [with Almonds Pistachios and Goji Berries] Servings: 36 Składniki350 g 2½ filiżanki organicznej surowej pasty kakaowej, bardzo drobno posiekanej6 łyżek niepasteryzowanego miodu2 łyżki oleju kokosowego, roztopionegoGeneralna szczypta soli himalajskiej1 filiżanka surowych migdałów½ filiżanki jagód goji½ filiżanki surowych pistacji, łuskanych InstrukcjePrażenie migdałów w rozgrzanym piekarniku 350F przez około 8-10 minut. Chwyć kilka migdałów, pistacji i jagód goji i posiekaj je z grubsza; odłóż na bok. Rozpuść pastę kakaową w mikrofalówce w 20-30 sekundowych odstępach i mieszaj przez równą ilość czasu pomiędzy każdym odstępem, aż do całkowitego rozpuszczenia.Kiedy czekolada jest już całkowicie rozpuszczona, dodaj miód, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli i mieszaj delikatnie aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Zachowaj 2 - 3 łyżki stołowe czekolady w małej miseczce lub małej butelce, aby później skropić korę.Do roztopionej czekolady dodać prażone migdały, jagody goji i pistacje i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Wylać na blachę wyłożoną papierem pergaminowym i lekko rozprowadzić łopatką do pożądanej grubości. Posypać czekoladę posiekanymi orzechami i jagodami i wstawić do lodówki do zastygnięcia na około 10 minut. Mała butelka z rozpylaczem działa najlepiej, ale można również użyć łyżki, widelca lub woreczka do ciasta.Posypać odrobiną fleur de sel i umieścić korę w lodówce, aby zakończyć proces wiązania, około 30 minut.Używając palców, połamać czekoladę na kilka kawałków o różnych kształtach i rozmiarach.Przechowywane w chłodnym, suchym miejscu w szczelnym pojemniku, będzie można przechowywać przez kilka tygodni.
Zostaw komentarz