lekko słodzone Truskawkowe Batoniki Zbożowe są pełne pełnych ziaren i stanowią łatwą przekąskę lub śniadanie dla dzieci i dorosłych
.Dziękuję General Mills Big G Cereals za sponsorowanie tego wpisu w ramach rozpoczęcia wyzwania #ButFirstWholeGrain Challenge!
Nie wiem jak Twoja rodzina, ale nasze nawyki żywieniowe - podobnie jak nasze plany dnia - znacznie się rozluźniają w okresie letnim. Jest więcej podjadania w ciągu dnia, więcej wycieczek do lodziarni po obiedzie i więcej nocnego podjadania przed filmami na Netflixie.
Ale jest coś takiego w okresie wakacyjnym, co sprawia wrażenie nowego początku. Czas, aby wrócić na właściwe tory. Czas na powrót do zdrowszych nawyków żywieniowych.
Posiadanie w lodówce szybkiej i zdrowej przekąski stało się dla mnie absolutnym priorytetem. Kiedy ją mam, mogę szybko zaspokoić głód i zająć się swoimi sprawami. Kiedy jej nie mam, podjadam bez celu i nigdy nie czuję się do końca usatysfakcjonowana.
Punkty bonusowe, jeśli ta przekąska jest czymś, co lubią też dzieci.
Te Pełnoziarniste Truskawkowe Batoniki Zbożowe idealnie pasują do tego rachunku, zwłaszcza, że wrzesień to sezon na powrót do szkoły i Narodowy Miesiąc Pełnych Ziaren. Zamieszczam również opcję dla wersji bez orzechów i orzeszków ziemnych w przypadku, gdy w Twojej rodzinie są alergie lub stołówka Twojego dziecka ma politykę bez orzechów (zawsze sprawdzaj etykiety, aby upewnić się, że wszystkie składniki są wolne od orzechów i orzeszków ziemnych).
Gwiazda tych batonów: Cheerios, które od dawna zaliczam do moich ulubionych płatków śniadaniowych w pudełkach, ponieważ mają tak niską zawartość cukru (tylko jeden gram na porcję) i są bogate w pełnoziarniste płatki owsiane, takie, które nie zostały pozbawione zewnętrznej powłoki i mogą pochwalić się o wiele większą ilością wartości odżywczych niż ich wzbogacona odmiana. Pełne ziarna dostarczają energii, minerałów, witamin z grupy B oraz błonnika.
Zaleca się, aby co najmniej połowa ziaren, które spożywamy każdego dnia, była pełnoziarnista. Ponieważ nasza rodzina dostaje tak wiele wzbogaconych ziaren, kiedy jesteśmy poza domem - biały makaron w restauracjach i desery na przyjęciach - staram się mieć w domu jak najwięcej pełnych ziaren. Oznacza to, że pełnoziarniste krakersy, makaron, chleb i płatki zbożowe są naszymi podstawowymi produktami.
Dorośli powinni spożywać co najmniej 48 gramów pełnych ziaren dziennie, a jedna filiżanka Cheerios ma ich 14 gramów (wszystkie płatki śniadaniowe Big G, których pierwszym składnikiem jest pełne ziarno, mają ich co najmniej osiem). Każdy z tych batonów ma 3 gramy.
Ponieważ tylko jeden procent Amerykanów spożywa wystarczającą ilość pełnych ziaren każdego dnia1, zespół General Mills Big G Cereals zaprasza wszystkich do wzięcia udziału w wyzwaniu #butfirstwholegrain, aby skupić się na spożywaniu większej ilości pełnych ziaren. Oto kilka pomysłów, które mogą się sprawdzić w Twojej rodzinie:
- Wrzuć pełnoziarniste płatki zbożowe do smoothie, aby zwiększyć jego gęstość i dostarczyć błonnika (oto przepis na czekoladowe masło orzechowe w miseczce do smoothie , w którym wykorzystano płatki Cheerios).
- Zrób własną domową mieszankę, używając pełnoziarnistych płatków zbożowych, takich jak Cheerios, suszonych owoców, orzechów i nasion.
- Jeśli Twoje dzieci nie lubią pełnoziarnistego makaronu, zmieszaj połowę białego i połowę pszennego i nazwij go "makaronem Zebra".
- Zrób kanapkę z połową makaronu pełnoziarnistego i połową białego. Pokrój go na kwadraty i odwróć co drugi kwadrat, aby zrobić kanapkę w szachownicę (oto jak).
Kilka uwag dotyczących przepisów:
- Syrop z brązowego ryżu jest bardziej kleisty niż miód i trzyma batony razem nieco lepiej. W moim lokalnym sklepie spożywczym, znajduje się on w pobliżu syropu klonowego. Jeśli nie możesz go znaleźć lub nie chcesz go używać, możesz użyć miodu.
- Poszukaj masła z nasion słonecznika w dziale z naturalną żywnością w swoim sklepie. Jest ono grubsze niż masło orzechowe i nie rozrzedzi się tak bardzo po podgrzaniu. Moje dzieci polubiły smak obu wersji!
Pełnoziarniste Truskawkowe Batoniki Zbożowe (+ opcja bez orzechów!)
Yield: 16 Prep Time: 15 minut Chill Time: 1 godzina Całkowity czas: 1 godzina 15 minutTe lekko słodzone Truskawkowe Batoniki Zbożowe są pełne pełnego ziarna i stanowią łatwą przekąskę lub śniadanie dla dzieci i dorosłych.
DrukujSkładniki
- 3 filiżanki Cheerios
- 1 filiżanka liofilizowanych truskawek
- 1 1/4 filiżanki naturalnego masła orzechowego, opcja bezorzechowa: 1 1/4 filiżanki masła słonecznikowego
- 1/3 szklanki brązowego syropu ryżowego lub miodu
- 1/4 filiżanki wiórków czekoladowych, opcjonalnie
Instrukcje
- Wyłóż kwadratową formę do pieczenia papierem pergaminowym i odstaw na bok.
- Wymieszaj razem Cheerios i truskawki w misce i odstaw na bok.
- Połączyć masło orzechowe i syrop ryżowy w małym rondelku i podgrzać na małym ogniu, aż mieszanka będzie ciepła i połączona, następnie wlać do mieszanki Cheerios i mieszać delikatnie i dokładnie, aż do całkowitego połączenia. Upewnij się, że wszystkie płatki i kawałki truskawek są pokryte.
- Używając rąk lub tylnej części łyżki, wyciśnij masę na przygotowaną patelnię i rozprowadź równomiernie. Zrób to mocno, aby w batonikach nie powstały kieszenie powietrzne, które sprawią, że będą kruche.
- Dla opcjonalnej polewy czekoladowej: Podgrzej chipsy czekoladowe w mikrofalówce przez 1-2 minuty, lub tylko do momentu rozpuszczenia (mieszając co 30 sekund). Rozprowadź czekoladę na wierzchu batonów. Będzie to bardzo cienka warstwa; jeśli chcesz uzyskać grubszą warstwę, użyj 1/2 szklanki wiórków.
- Zamrażaj przez 1 godzinę, następnie pokrój batoniki na kawałki. Przechowuj batoniki w szczelnym pojemniku w lodówce.
Polecane produkty
Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.
- Pergamin Papier do pieczenia
- Kwadratowy talerz do pieczenia Pyrex
Informacje o wartościach odżywczych:
Wydajność:16 Wielkość porcji:1 batonIlość na porcję: Kalorie:318TotalFat: 24gTłuszcz nasycony:3gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:19gCholesterol:0mgSód:175mgWęglowodany:22gFiber:4gSugar:9gProtein:10g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Pełnoziarniste Truskawkowe Batoniki Zbożowe (+ opcja bez orzechów!)
Click To Tweet
1Źródło
: Zwykłe spożycie pełnych ziaren, NHANES, Baza danych ekwiwalentów wzorców żywnościowych, 2012-2013.
Zostaw komentarz