Te wegańskie Brownie z czarnej fasoli są tak niewiarygodnie puszyste, gęste i intensywnie czekoladowe, a przecież zrobione są z samych zdrowych, pełnowartościowych składników! Podawaj je na następnej imprezie i nic nie mów: gwarantuję Ci, że ani jedna dusza nie będzie w stanie powiedzieć... Nie sądzisz, że to w ogóle możliwe, aby zrobić porządne brownie, rezygnując z oleju, masła, jajek i cukru? Cóż, nie winię cię, bo byłem prawie dokładnie w tej samej łodzi, aż do zaledwie kilku dni temu ... Ale potem dostałem duży apetyt na dobre brownie, więc nie pozostało mi nic innego, jak spróbować moje szanse! Spędziłam kilka godzin na studiowaniu wielu przepisów i na tej podstawie opracowałam jeden, który moim zdaniem spełni moje oczekiwania. Albo, cóż, trzymałam kciuki, że będzie. Cóż, chłopaki, te brownies nie tylko spełniły moje oczekiwania, ale wręcz rozwaliły je na łopatki! I kid you not: te brownies z czarnej fasoli, to prawdopodobnie najlepsze brownies jakie kiedykolwiek jadłam! One naprawdę są super fudgy i gęste, i tak intensywnie czekoladowe, przysięgam, nie można nawet powiedzieć, że są rzeczywiście czarne fasole tam. Przysiągłbyś, że są absolutnie prawdziwe! Weź moje słowo na to ... następnym razem ty też dostać apetyt na dobre brownie, whip up partię tych. Przysięgam, będą one całkowicie BLOW YOUR MIND! Pierwszą rzeczą, którą będziesz chciał zrobić, jest przygotowanie jajek lnianych. Aby to zrobić, po prostu połącz 2 łyżki stołowe zmielonych nasion lnu i 6 łyżek stołowych wody. Włóż to do lodówki na około 10 minut, aby zgęstniało. Następnie rozgrzej piekarnik do 350°F i wysmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9″ x 9″ olejem kokosowym, a następnie wyłóż je papierem pergaminowym, pozostawiając odrobinę zwisu po obu stronach, aby łatwiej było wyjąć gotowe brownies. Podczas gdy jaja lniane odpoczywają, przygotuj, zmierz i zważ wszystkie mokre i suche składniki na brownies i umieść je w misce robota kuchennego.
Nie ma potrzeby płukania fasoli, ale upewnij się, że dobrze ją odsączyłeś, aby nie wlać do niej nadmiaru płynu. Jak tylko będą gotowe, dodaj jajka lniane do reszty składników w robocie kuchennym. Teraz przetwarzaj wszystkie te składniki przez 2 do 3 minut, zatrzymując się, aby zeskrobać boki raz lub dwa razy, aż wszystko zostanie zredukowane do gęstego, jednolitego puree, z kilkoma małymi grudkami fasoli wciąż widocznymi. Nie martw się o te małe grudki, będą one służyć tylko do dodania trochę tekstury do brownies, ale nie będzie można je wykryć lub nawet powiedzieć, że są tam... W tym momencie, będziesz chciał usunąć s-listwa i dodać posiekane orzechy włoskie i wiórki czekoladowe do miski robota kuchennego. O tych wiórków czekoladowych, pamiętaj, aby uważnie przeczytać składniki, ponieważ większość z nich zawiera nabiał i inne niezdrowe składniki! Moje osobiste ulubione marki to Enjoy Life i Made Good, ale oczywiście jest wiele innych dobrych do wyboru. Czuje swobodnie używać twój swój ulubionego! Wmieszaj te nowe dodatki za pomocą dużej łyżki lub gumowej szpatułki. Przełóż ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i rozprowadź równomiernie aż do boków naczynia. Piecz przez 22 do 24 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie ładnie zwarty, a brzegi zaczną się odrywać. Ciastka będą jeszcze miękkie w dotyku, ale nie kusi Cię, aby zostawić je tam na dłużej. Jeśli je przesadzisz z pieczeniem, staną się suche i niesmaczne... Wyjmij blachę z piekarnika i pozwól brownies całkowicie ostygnąć, zanim je polukrujesz. Aby zrobić lukier, wystarczy dodać wszystkie wymienione składniki do małego robota kuchennego, takiego jak Ninja Master Prep. Przetwarzać aż do uzyskania kremowej, gładkiej i aksamitnej konsystencji. Jeśli uważasz, że lukier jest zbyt twardy, dodaj odrobinę mleka, ale tylko kilka kropel na raz i przetwarzaj dobrze pomiędzy każdym dodaniem, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Wylej lukier na wierzch schłodzonych ciasteczek i rozprowadź go równomiernie aż do krawędzi. Jeśli masz ochotę na odrobinę fantazji, a zwłaszcza jeśli masz pod ręką jeden z tych grzebieni do dekoracji, zrób na lukrze małe, ładne, faliste wzory... ...a następnie posyp go odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Włóż swoje brownies do lodówki na co najmniej godzinę - to znacznie ułatwi krojenie - a następnie pokrój na 16 pojedynczych kwadratów. Gotowe brownies przechowujemy w lodówce w szczelnym pojemniku do tygodnia.
InstrukcjePodgrzej piekarnik do 350°F; natłuść olejem kokosowym naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 9 i wyłóż je papierem pergaminowym, zostawiając trochę luzu po obu stronach, aby ułatwić wyjmowanie gotowych ciastek. Przygotuj jajka lniane (patrz uwagi), a kiedy będą odpoczywać, przygotuj, odmierz i zważ wszystkie mokre i suche składniki i umieść je w misce robota kuchennego.Kiedy jajka lniane będą gotowe, dodaj je do reszty składników w robocie kuchennym i przetwarzaj przez 2 do 3 minut, zgarniając boki raz lub dwa razy, aż składniki zredukują się do gęstego, jednolitego puree, z kilkoma małymi grudkami fasoli nadal widocznymi.Usuń łopatkę i wymieszaj orzechy włoskie i wiórki czekoladowe dużą łyżką lub gumową szpatułką. Przenieś ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i rozprowadź równomiernie aż do boków naczynia. Piecz przez 22-24 minuty lub do momentu, gdy wierzch ładnie się ułoży, a brzegi zaczną się odrywać. Ciasto nadal będzie miękkie w dotyku. Nie przesadzaj z pieczeniem! Wyjmij blachę z piekarnika i pozostaw brownies do całkowitego ostygnięcia przed polaniem ich lukrem. Aby zrobić lukier, po prostu dodaj wszystkie składniki do małego robota kuchennego i przetwarzaj je, aż będą kremowe, gładkie i aksamitne. Jeśli czujesz, że lukier jest zbyt twardy, dodaj odrobinę mleka, kilka kropli na raz, i dobrze przetwarzać między każdym dodatkiem, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.Dump lukru na wierzchu schłodzonych brownies i rozprowadzić równomiernie aż do krawędzi. Jeśli chcesz, zrób grzebieniem ładne wzory na lukrze i posyp odrobiną posiekanych orzechów włoskich.Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby łatwiej było kroić, a następnie pokrój na 16 kwadratów.Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku do tygodnia. Uwagi*Zrób jajka lniane, łącząc 2 łyżki stołowe mielonego lnu i 6 łyżek stołowych wody. Wstawić do lodówki na 10 minut, aby zgęstniały.
Zostaw komentarz