pudełkowe roladki owocowe i zrób własne z tym przepisem na Truskawkową Skórę Owocową, która wykorzystuje prawdziwe świeże owoce i miód
.Z moją sąsiadką z sąsiedztwa wymieniałyśmy się jedzeniem.
Zaczęło się od bochenka owsianego chleba jogurtowego, który przyniosłam im, gdy po raz pierwszy się wprowadzili. Potem zrobiła nam kilka ciasteczek domowej roboty. Dawałem jej słoik granoli, ona zwracała słoik pełno od-od-raku zupy soczewicy. Uwielbiała piec i próbować nowych przepisów tak samo jak ja. Czasami wysyłała jedną ze swoich małych dziewczynek z papierowym talerzem pełnym babeczek. Albo spotykałyśmy się na jej podjeździe i dzieliłyśmy się nowym przepisem na lody z naszymi dziećmi.
Kiedy zeszłego lata powiedziała mi, że przeprowadzają się do innego stanu, rozpłakałam się. Potem płakałam na ich imprezie pożegnalnej. I płakałam, kiedy się żegnaliśmy. Nie płakałam tylko dlatego, że byli jednymi z najlepszych sąsiadów, jakich kiedykolwiek mieliśmy, ale również dlatego, że uwielbiałam nasze wymiany. Uwielbiałam wiedzieć, że kiedy znajdę nowy, świetny przepis, ona będzie tak samo podekscytowana jak ja. To sprawiało, że życie było jeszcze słodsze.
Ten przepis na truskawkową skórę owocową jest właśnie taką rzeczą, którą podzieliłabym się z nią i jej dziewczynkami. Gdyby tu była, wysłałabym jej smsa z mojej kuchni: "Trzecia partia skór owocowych. Słodycz jest w sam raz. Wysyłam Samowi z kilkoma!".
Oto jak je zrobiłam: Puree truskawki i sok z cytryny w blenderze lub procesorze żywności. Wlać do głębokiego rondla (mieszanina będzie bulgotać podczas gotowania, więc upewnij się, że używasz głębokiego) i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając. Pod koniec gotowania wmieszaj miód.
Rozłóż masę na blasze do pieczenia wyłożonej Silpat lub podobną matą do pieczenia i obróć blachę na blacie, aby równomiernie rozprowadzić masę. Piec w temperaturze 170 stopni przez 2-4 godziny, często sprawdzając, aż skóra będzie lepka, ale nie będzie się kleić do palca (środek będzie ostatnią częścią, która zastygnie). Pokrój na plastry nożem lub nożem do pizzy.
[clickToTweet tweet="Przepis na domową skórkę owocową z truskawek:" quote="Przepis na domową skórkę owocową z truskawek:"]
Continue to ContentSkóra owocowa truskawkowa
Wydajność: 10 skór Prep Time: 20 minut Czas gotowania: 4 godziny Total Time: 4 godziny 20 minutPomiń pudełkowe roladki owocowe i zrób własne dzięki temu przepisowi na truskawkową skórę owocową, w której wykorzystano prawdziwe, świeże owoce i miód.
DrukujSkładniki
- 3 filiżanki świeżych truskawek
- 3 łyżki stołowe świeżego soku z cytryny
- 2 łyżki stołowe miodu
Instrukcje
- Przetrzyj truskawki i sok z cytryny w blenderze lub robocie kuchennym i przelej do rondla (podczas gotowania będzie dość mocno bulgotać, więc użyj głębokiego rondla).
- Gotuj na kuchence na średnim ogniu około 10 minut, ciągle mieszając. Pod koniec gotowania wmieszaj miód.
- Wylej na blachę do pieczenia wyłożoną Silpat lub podobną matą do pieczenia.
- Rozłóż na cienką warstwę (ale nie na tyle cienką, żeby było przez nią widać).
- Piecz w temperaturze 170 stopni przez 2-4 godziny, aż dotkniesz środka i będzie lepki, ale nie będzie się kleił do palców. Pokrój nożem lub nożem do pizzy.
- Umieść paski skóry owocowej na papierze woskowym i zwiń. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
Polecane produkty
Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.
- Silpat Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia
Informacje o wartościach odżywczych:
Wydajność:10 skór Wielkość porcji:1 skóraIlość na porcję: Kalorie:31TotalFat:0gSaturatedFat:0gTransFat:0gUnsaturatedFat:0gCholesterol:0mgSód:1mgCarbohydrates:8gFiber:1gSugar:6gProtein:0g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska
Ujawnienie: Ta strona zawiera link afiliacyjny Amazon. Jeśli kupisz produkt za pośrednictwem tego linku, Twój koszt będzie taki sam, ale otrzymam niewielką prowizję, aby pomóc w kosztach operacyjnych tego bloga. Dzięki za wsparcie!
Zostaw komentarz