butter is simple, wholesome, and easy to make. Potrzebny jest tylko jeden składnik!
Domowe masło orzechowe jest tak proste i tak pyszne. Czy masz orzeszki ziemne, robot kuchenny i około dwóch minut? To wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić swoje własne masło orzechowe.
You might also like: Łatwe ciasteczka owsiane bez mąki z masłem orzechowym (4 składniki)
Jak zrobić domowe masło orzechowe?
Odmierz 2 filiżanki orzeszków ziemnych. Umieść je w misce robota kuchennego, załóż pokrywę i włącz go.
Po kilku sekundach będzie to wyglądało tak jak poniżej.
Następnie to.
Następnie zbierze się w kulkę i będzie wyglądał tak.
W końcu olej się uwolni i będzie wyglądał tak.
Niebo.
Przejdź do treściDomowej roboty masło orzechowe
Wydajność: 1 filiżanka Prep Time: 5 minut Total Time: 5 minutDomowe masło orzechowe jest proste, zdrowe i łatwe do zrobienia. Potrzebny jest tylko jeden składnik!
DrukujSkładniki
- 2 filiżanki orzeszków ziemnych, zwykłych lub prażonych/solonych
- wiórki czekoladowe, sól, miód lub dodatki według własnego uznania
Instrukcje
- Umieść orzeszki ziemne w misce robota kuchennego i włącz go.
- Kontynuuj pracę robota kuchennego, podczas gdy orzeszki ziemne będą się rozpadać. Najpierw mieszanka będzie przypominać piasek, potem będzie się zbijać w grudki, a następnie uformuje kulę, która będzie się obijać wokół robota kuchennego. W końcu orzeszki ziemne uwolnią swoje oleje i staną się gładką mieszanką.
- Dodaj wiórki czekoladowe, sól, miód lub inne dodatki według własnego uznania, jeśli chcesz.
- Umieść masło orzechowe w szczelnym pojemniku. Przechowuj w temperaturze pokojowej, jeśli chcesz zużyć w ciągu tygodnia. W przeciwnym razie, przechowuj w lodówce.
Informacje żywieniowe:
Plon:8 Wielkość porcji:1 łyżka stołowaIlość na porcję: Kalorie:247Tłuszczcałkowity:20gTłuszcznasycony:4gTłuszcz trans:0gTłuszcz nienasycony:14gCholesterol:0mgSód:223mgWęglowodany:13gFiber:3gSugar:7gProtein:9g © Sally Kuchnia: Amerykańska Jak zrobić domowe masło orzechowe Kliknij, aby Tweetnąć
Zostaw komentarz