Własnoręcznie przygotowane kakao jest lepsze niż paczki Swiss Miss w każdym dniu tygodnia. Przygotuj porcję tego napoju (ja często go podwajam) i przechowuj w słoikach w swojej spiżarni, abyś był gotowy na sezon przeziębień i przeziębień stóp. Wymieszaj go z mlekiem, aby uzyskać dodatkową kremową konsystencję i wartości odżywcze.
Przejdź do treściDomowa mieszanka gorącej czekolady
Czas przygotowania: 5 minut Total Time: 5 minut DrukujSkładniki
- 2 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 filiżanka kakao, preferowane kakao holenderskie, choć ja użyłam zwykłego
- 2 1/2 szklanki mleka w proszku
- 1 t. sól
- 2 t. skrobia kukurydziana
Instrukcje
- Połącz wszystkie składniki w misce do mieszania i równomiernie wymieszaj.
- Umieść 1-2 czubate łyżeczki mieszanki (mniej lub więcej do smaku) w kubku i zalej gorącym mlekiem. Wymieszaj do połączenia.
- Podgrzewać w mikrofalówce przez 1-2 minuty lub do uzyskania pary. Dobrze wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i podawać.
Zostaw komentarz