Domowa mieszanka do gorącego kakao

25 sierpnia 2021 Przepisy

Przejdź do przepisu

Własnoręcznie przygotowane kakao jest lepsze niż paczki Swiss Miss w każdym dniu tygodnia. Przygotuj porcję tego napoju (ja często go podwajam) i przechowuj w słoikach w swojej spiżarni, abyś był gotowy na sezon przeziębień i przeziębień stóp. Wymieszaj go z mlekiem, aby uzyskać dodatkową kremową konsystencję i wartości odżywcze.

Przejdź do treści

Domowa mieszanka gorącej czekolady

Czas przygotowania: 5 minut Total Time: 5 minut Drukuj

Składniki

  • 2 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 filiżanka kakao, preferowane kakao holenderskie, choć ja użyłam zwykłego
  • 2 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 1 t. sól
  • 2 t. skrobia kukurydziana

Instrukcje

  1. Połącz wszystkie składniki w misce do mieszania i równomiernie wymieszaj.
  2. Umieść 1-2 czubate łyżeczki mieszanki (mniej lub więcej do smaku) w kubku i zalej gorącym mlekiem. Wymieszaj do połączenia.
  3. Podgrzewać w mikrofalówce przez 1-2 minuty lub do uzyskania pary. Dobrze wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i podawać.
© Zaadaptowane z The Food Network Kuchnia: Amerykańska / Kategoria:Napoje

25 sierpnia 2021 Przepisy

0 Komentarze